Rólunk

Ismerkedjen meg a szárazjéggel!

Mi és a szárazjég

Mi...

Családi vállalkozásunk évek óta önállóan, más cégektől függetlenül folytatja tevékenységét. Kicsi, de lelkes családunk a megrendelők kényelméért, elégedettségéért dolgozik.

Számunkra a magánemberek megrendelése épp oly fontos, mint a kis és nagy vállalatoké és cégeké. Filozófiánk az udvarias és előzékeny kiszolgálás mellett, hogy minden megrendelőnek az általa legmegfelelőbb időpontban és helyre tudjuk szállítani a szárazjeget.

Elektronikus úton érkező leveleit nyitvatartási időben, az azután és/vagy hétvégén és ünnepnapokon érkezett megkeresését az első munkanapon, a lehető leghamarabb feldolgozzuk, hívását munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8.00-16.00, pénteken 8.00-15.00 óra között fogadjuk.

Tapasztalatainkkal, szakmai felkészültségünkkel szívesen segítünk azokon, akik még nem használták a szárazjeget, de szeretnék munkájuk során alkalmazni, vagy csak egy rendezvény, házibuli erejéig felhasználni.

Ezért érdemes minket választania, ha nem akar kompromisszumokat kötni.

A nagyobb tételű szárazjeget saját autóinkkal szállítjuk a megrendelőknek az ország bármely pontjára.

...és a szárazjég

Hogy mitől száraz a szárazjég?

Nem vízből készül fagyasztással, ezért nem olvad és nem hagy maga után vizet. Szilárd állapotból, átmenet nélkül gáz halmazállapotúvá változik, azaz szublimál. A szárazjég hőmérséklete -78,5 C, amely lehetővé teszi széleskörű felhasználását. Néhány példát, a teljesség igénye nélkül ide kattintva tekinthet meg.

A szárazjeget nagy tisztaságú, bányászati eljárással kinyert szén-dioxidból (CO2) készítik. A gyakorlatban a szárazjég előállításhoz a gáz halmazállapotú szén-dioxidot először nyomás alatt cseppfolyósítják, majd a cseppfolyós szén-dioxid atmoszférikus nyomásra történő hirtelen kitágulása során keletkezik a szárazjéghó. A szárazjéghóból préseléssel állítják elő a szárazjég különböző formáit. A szárazjég szublimálásakor 2 kg szárazjég szükséges 1 m3 szén-dioxid gáz keletkezéséhez.

A szárazjég alkalmazása egy új, korszerű technológia, amely mindamellett, hogy környezetbarát, időt, pénzt takarít meg felhasználójának.

Környezetbarát szén-dioxid?

Gáz formában földalatti forrásokból, illetve melléktermékként számos ipari folyamatból is kinyerhető. A szárazjégként használt CO2 felhasználása tehát nem növeli a CO2-kibocsátást az atmoszférába.

A szárazjég használat előnyei:

  • Kiváló hűtési teljesítmény
  • Sokrétű és gazdaságos felhasználás.
  • Környezetbarát, mivel teljes mértékben gázzá alakul át.
  • Bakteriosztatikus hatásának köszönhetően ideálisan használható élelmiszerekhez, illetve gátolja a gombák szaporodását is
  • Kiváló, koptatás nélküli tisztítóhatás - szárazjég-szórásos felülettisztító eljárásnál.
  • Könnyen kezelhető és adagolható
  • Gyors szállítás különböző mennyiségekben.

Szárazjeget nem csak nagyüzemek, cégek használnak, magánemberként is lehet vásárolni és felhasználni, természetesen a biztonsági szabályok betartása mellett.